Training

Veilig en bewust gebruik vacuumregelaars, flowmeters en medische lage-druk slangstellen

Flowmeters en vacuümregelaars, nemen een belangrijke plek in het dagelijks handelen in een ziekenhuis. In (basis)opleidingen wordt er vaak maar weinig aandacht aan deze relatief kleine producten besteedt, waardoor er onnodig ongewenste situaties kunnen ontstaan. Om veilig gebruik van onze producten te bevorderen, bieden wij u een op de praktijk gerichte training aan.

Deze training bevat alle gebruiksaspecten, de basisprincipes, aandachtspunten en procedures van vacuümregelaars, flowmeters en medische lagedruk slangstellen, zoals hoe de juiste instelling is en hoe deze snel en makkelijk te controleren is. Maar ook aspecten als: wat is nu precies vacuüm? Dit theoretisch ondersteund door onderdelen van de daarbij behorende Internationale Normen (NEN-EN-ISO normen 10079.3, 15002 en 5359).

Wij maken gebruik van een digitale presentatie, waarbij zoveel mogelijk beeldmateriaal wordt gebruikt. En waar mogelijk ‚hands-on’ gebruik van de daadwerkelijke producten op een interactieve manier.

Aan het eind van de training zal een USB met de training en aanvullende informatie verstrekt worden inclusief een certificaat.
De training vindt plaats in Uithoorn in een speciale trainingsruimte. Ook is hier de mogelijkheid de werkplaats te bezoeken met de diverse producten. De lunch zal door VacO2med verzorgd worden. 

Enkele reacties n.a.v. de evaluatie:

“Niet alleen theorie, maar ook de ‘hands-on’ mogelijkheid met de producten die we volledig uit elkaar halen; zeer leerzaam.”

“Zeker aan te raden voor gebruikers/verpleging.”

“Nooit verwacht dat er zoveel over dit onderwerp te behandelen is.”

“Duidelijke training die toegepast kan worden in de praktijk.”

Trainingsdata

De trainingen in 2023 zijn nog niet gepland:

(duur 1 dag incl. lunch)Als u lid bent van de VZI, zult u 7 studiepunten ontvangen. 

Als u lid bent van BRV, zult u 6 studiepunten ontvangen.